Chlebek bananowy z rodzynkami

banan, chlebek bananowy, prosty przepis, szybki, łatwy, rodzynki, jemsession

Chlebek bananowy to sprawdzony przepis na małe conieco. Zawsze się udaje, smakuje świetnie nawet gdy wyjdzie z zakalcem 🙂 u mnie dzisiaj wersja poszerzona bo z dodatkiem rodzynek.

Chlebek bananowy z rodzynkami
Wydruk przepisu
Chlebek bananowy z rodzynkami
Wydruk przepisu
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. W misce rozgniatam banany i mieszam z roztopionym masłem, dodaję cukier i jajko. i miksuję aż składniki się połączą.
  2. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia oraz rodzynki i mieszam. Foremkę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia, przekładam do niej ciasto i piekę godzinę w temperaturze 180 stopni.
  3. Czy ciasto jest gotowe sprawdzam wbijając drewniany patyczek, jeśli jest suchy ciasto jest gotowe.
  4. Smacznego!