Hermelin – czeska przekąska do piwa

camembert,jemsession,hermelin,papryka,cebula,piwo

Na weekend do piwa i fajnego filmu przydałoby się chrupnąć coś smacznego.
W jednym z naszych ulubionych pubów odkryliśmy hermeliny, czeski sposób na camemberta i postanowiliśmy spróbować zrobić tą przekąskę w domu. Mniam! 🙂

 

Hermelin - czeska przekąska do piwa
Wydruk przepisu
Hermelin - czeska przekąska do piwa
Wydruk przepisu
Sposób przygotowania
  1. Każdy camembert przekrajam na pół. Każdą połówkę posypuję słodką papryka i dodaję pokrojoną w dość grube plastry cebulę. Następnie sklejam obie połówki sera.
  2. Grubo pokrojone plastry cebuli, czosnku i papryczki chilli wrzucam na dno słoika, następnie wkładam ser i robię kolejną warstwę cebulowo-czosnkową i nakładam kolejny ser.
  3. Wrzucam 3 liście laurowe oraz ziarnka pieprzu i całość zalewam oliwą, tak aby przykryła wszystkie składniki.
  4. Odstawiam na 3-5 dni do lodówki.
  5. Smacznego!