Kieszonki z tapenadą z anchois i oliwek

 

 

ciasto francuskie oliwki anchoisDzisiaj przepis na niezwykle szybkie i pyszne danie z ciasta francuskiego, oliwek i anchois. Idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju parapetówki, posiadówki i nagłe naloty znajomych 🙂

Kieszonki z tapenadą
Wydruk przepisu
Czas przygotowania
30 minut
Czas przygotowania
30 minut
Kieszonki z tapenadą
Wydruk przepisu
Czas przygotowania
30 minut
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W mikserze mielę oliwki, anchois, czosnek i przyprawy. Dodaję oliwę z oliwek.
  2. Rozkładam na stolnicy ciasto francuskie i kroję je na kwadraty.
  3. Na każdy kwadra nakładam porcję masy anchois-oliwkowej i zawijam na kształt kieszonki.
  4. Wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piekę aż kieszonki się zarumienią.
  5. Smacznego!