Zapiekany ser halloumi z pomidorami

SER HALLOUMISer halloumi odkryłam całkiem niedawno ale odrazu zakochałam się w jego smaku. Szkoda, że nie można go jeszcze dostać w każdym sklepie dlatego gdy tylko w jakimś supermarkecie mają tydzień śródziemnomorski zawsze kupuję co najmniej kilka sztuk.

Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na ser halloumi z pomidorami – to pyszna przekąska, którą pierwszy raz próbowałam w Salonikach i od tego czasu jestem największą fanką serka halloumi 🙂

Zapiekany ser halloumi z pomidorami
Wydruk przepisu
Czas przygotowania
30 minut
Czas przygotowania
30 minut
Zapiekany ser halloumi z pomidorami
Wydruk przepisu
Czas przygotowania
30 minut
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pomidora sparzam i kroję na plasterki. Ser halloumi oraz czosnek także kroję w plastry.
  2. Do naczynia żaroodpornego wlewam oliwę. Układam pomidory i ser naprzemiennie. Całość pieprzę i solę.
  3. Naczynie wkładam do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i zapiekam około 15 minut.
  4. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *