Truskawkowe love – Tarta truskawkowa z budyniem
Czas przygotowania
60minut
Czas przygotowania
60minut
Składniki
Składniki na ciasto
Składniki na masę
Sposób przygotowania
  1. Z podanych składników zagniatam ciasto. Dużo łatwiej jest mi je zagnieść kiedy zimne masło zetrę na tarce o dużych oczkach.
  2. Następnie rozwałkowuję ciasto i wylepiam nim tortownicę i wstawiam na 30 minut do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika
  3. W międzyczasie gotuję budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu – dodaję mniej mleka niż jest napisane w przepisie. Budyń musi dobrze ostygnać zanim przejdę do kolejnego kroku.
  4. Budyń miksuję razem z masłem i cukrem waniliowym. Wylewam powstałą masę na upieczony spód i wkładam na 3-4 godziny do lodówki.
  5. Dekoruje truskawkami.
  6. Smacznego!