Tarta rabarbarowo migdałowa
Czas przygotowania
60minut
Czas przygotowania
60minut
Składniki
Składniki na ciasto
Składniki na masę
Składniki na masę rabarbarową
Sposób przygotowania
  1. Z podanych składników zagniatam ciasto. Dużo łatwiej jest mi je zagnieść kiedy zimne masło zetrę na tarce o dużych oczkach.
  2. Następnie rozwałkowuję ciasto i wylepiam nim tortownicę i wstawiam na 10 minut do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika
  3. Rabarbar myję, obieram ze skórki i kroję na około 1 cm kawałki. Mieszam z cukrem i gotuję z niewielką ilością wody aż rabarbar puści sok.
  4. Masło ucieram z cukrem, jajkiem, migdałami i orzechami – jeśli macie tylko migdały lub tylko orzechy tarta też wyjdzie obłędna.
  5. Odcedzam rabarbar i wykładam go na podpieczony spód. Następnie wylewam masę maślano-migdałową i piekę przez pół godziny w temperaturze 180 stopni
  6. Smacznego!