Pasta z fasoli i suszonych pomidorów

jemsession,fasola,suszone pomidory,czosnek,pasta

Kolejna grecka inspiracja.. Fasola nigdy nie była na mojej liście ulubionych składników dań i raczej utożsamiałam ją z niezbyt lubianą przeze mnie fasolką po bretońsku, a tymczasem po spróbowaniu pasty z fasoli w roli przystawki okazało się, że właściwie to fasola może być całkiem smaczna i można z niej wyczarować ciekawe jedzenie.

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów
Wydruk przepisu
Czas przygotowania
20 minut
Czas przygotowania
20 minut
Pasta z fasoli i suszonych pomidorów
Wydruk przepisu
Czas przygotowania
20 minut
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Odlewam wodę z fasoli, czosnek wyciskam przez praskę.
  2. Wszystkie składniki wrzucam do miksera, papryczkę jalapeno rozkruszam w dłoni (pamiętajcie by potem umyć ręce) i miksuję na gładką masę.
  3. Do dekoracji można dodać odrobinę natki kolendry
  4. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *