Kokosowo-daktylowe pralinki z kaszy jaglanej
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Kaszę jaglaną wpierw płuczę przez kilka minut pod zimną wodą, potem przelewam ją wrzątkiem. Przekładam kaszę do rondelka zalewam mlekiem kokosowym i gotuję pod przykrycie do momentu aż całe mleko wyparuje. Mieszam od czasu do czasu.
  2. Około 1/3 migdałów drobno siekam. Resztę migdałów i daktyli zalewam wrzątkiem i odkładam na 20 minut.
  3. Wylewam wodę z migdałów i daktyli i blenduję je razem z przestudzoną kaszą, miodem. Dodaję również pół szklanki wiórków kokosowych. W tym momencie warto spróbować masy jeśli jest za mało słodka możecie dołożyć jeszcze trochę miodu.
  4. Z masy foruję kulki, w każdą wkładam migdał i następnie obsypuję wiórkami kokosowymi. Wkładam na kilka godzin do lodówki.
  5. Smacznego!