Jeżynowe lody

JEMSESSION, LODY DOMOWE, LODY JEŻYNOWE, LODY, LODY W DOMU, MLEKO SKONDENSOWANE

Być może to ostatnie gorące letnie dni. Dlatego warto je wykorzystać w pełni, ale przyda się także jakiś pyszny deser, który oprócz słodyczy da nam także orzeźwienie. U mnie dzisiaj lody jeżynowe. Banalnie proste i ekstremalnie szybko znikają z zamrażarki 🙂

Jeżynowe lody
Wydruk przepisu
Jeżynowe lody
Wydruk przepisu
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Śmietanka i mleko muszą być bardzo dobrze schłodzone.
  2. Ubijam śmietankę przez kilka minut (około 2-3 minut). Dodaję mleko skondensowane i mieszam przez chwilę. Na koniec dodaję zblendowane jeżyny i dalej mieszam (kilka jeżyn zostawiam do dekoracji).
  3. Przelewam masę do korytka i wkładam do zamrażalnika i co 2 godziny mieszam. Następnego dnia lody są idealne, trzeba je wyjąć z zamrażalnika z 10-15 minut przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *