Ekspresowy tort czekoladowo-orzechowy

jemsession,tort,czekolada,orzechy
jemsession,tort

Czekoladę mogę jeść na kilogramy – białą, mleczną, z orzechami, aż nie ostatnie się ani jedna kostka. Z ciastami czekoladowymi już tak prosto nie jest, nie są moim faworytem. Ale co zrobić jeśli w rodzinie masz czekoladowych łasuchów to czasem trzeba pójść na kompromis. Dzisiaj przepis na arcy szybki tort czekoladowo-orzechowy, którego przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż 30 minut

Ekspresowy tort czekoladowo-orzechowy
Wydruk przepisu
Czas gotowania
30 minut
Czas gotowania
30 minut
Ekspresowy tort czekoladowo-orzechowy
Wydruk przepisu
Czas gotowania
30 minut
Czas gotowania
30 minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Czekoladę roztapiam ze śmietanką 30%.
  2. Do miski wlewam roztopioną czekoladę, pozostałe śmietanki i fixy.
  3. Wszystko ubijam na gęstą masę i do środka dodaję trochę zmielonych orzechów włoskich.
  4. Spody do tortu skrapiam delikatnie whisky lub rumem.
  5. Każdą warstwę smaruję dokładnie masą i między warstwami dodaję jeszcze dżemu porzeczkowego.
  6. Nakładam jedną na drugą warstwy tortu i smaruję tort masą z wierzchu. Następnie obsypuję tort grubą warstwą zmielonych orzechów włoskich
  7. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *