Chlebek bananowy z rodzynkami

banan, chlebek bananowy, prosty przepis, szybki, łatwy, rodzynki, jemsession

Chlebek bananowy to sprawdzony przepis na małe conieco. Zawsze się udaje, smakuje świetnie nawet gdy wyjdzie z zakalcem 🙂 u mnie dzisiaj wersja poszerzona bo z dodatkiem rodzynek.

Chlebek bananowy z rodzynkami
Wydruk przepisu
Chlebek bananowy z rodzynkami
Wydruk przepisu
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. W misce rozgniatam banany i mieszam z roztopionym masłem, dodaję cukier i jajko. i miksuję aż składniki się połączą.
  2. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia oraz rodzynki i mieszam. Foremkę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia, przekładam do niej ciasto i piekę godzinę w temperaturze 180 stopni.
  3. Czy ciasto jest gotowe sprawdzam wbijając drewniany patyczek, jeśli jest suchy ciasto jest gotowe.
  4. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *